Начало / Блог / Как да изберем душ за зъби?

Как да изберем душ за зъби?

Всички сме се чудили как да изберем душ за зъби. Повечето хора знаят, че трябва да мият зъбите си с четка и паста, и да ги почистват с конец за зъби всеки ден. Много от тях дори знаят, че е добре да се използва четка с меки влакна и конец, който е подходящ за техните зъби. Не са много обаче тези, които са наясно какво представлява един зъбен душ и каква е неговата функция. Въпреки това, голяма част от тези хора биха имали полза от използването на такъв уред. Още от изобретяването му през 1962г. от американският стоматолог Джералд Мойър и инженерът Джон Матингли, той помага за почистването на зъбите от плака и други натрупвания. Отговорът на въпроса „Как да изберем душ за зъби?“ не е еднозначен. Както всеки друг продукт за устна хигиена, няма два напълно еднакви душове за зъби, затова и изборът не е лесен, но ще ви помогнем да намерите най-подходящият за Вашите нужди!

Преносим или стационарен?

За да отговорите на въпроса си „Как да избера душ за зъби?“, първо помислете дали ви е необходим преносим или стационарен такъв. Безжичните душове за зъби често имат по-малък контейнер за вода и малко по-ниска сила на струята. Техните предимства са, че са по-леки, компактни и лесни за пренасяне – лесно може да ги вземете в куфара за почивката.

Чувствителност на зъбите и венците

Няма как да изберем душ за зъби без да вземем първо предвид чувствителността на зъбите си. Някои хора имат по-чувствителни зъби и венци, и за тях е важно душът им за зъби да е с контролирана сила на струята. При честа употреба на този инструмент, зъбите свикват и тогава може да се използва и по-силна струя, която да почисти в дълбочина. При всички положения, добре е уредът, който ще изберете, да има възможност за промяна на силата на струята.

Презареждаща батерия или батерии за еднократна употреба?

Поинтересувайте се дали душът за зъби е с вградена батерия или с няколко батерии за еднократна употреба. Когато батерията на презареждащите се устройства се изразходи е необходимо само да го включите в контакта и много скоро може отново да го използвате. За душовете за зъби без вградена батерия е нужно да имате няколко батерии подръка, за да можете да смените изразходваните.

Как да изберем душ за зъби с достатъчно голям контейнер?

За наистина качествено почистване на устата е нужно да се отдели внимание на всеки зъб и да се почисти от всички страни. За няколко минути употреба са нужни поне 200мл. вода. С тази цел е добре да изберете душ за зъби с достатъчно голям контейнер, който да позволи цялостно почистване без да е нужно допълнително наливане на вода.


Имайки предвид тези съвети, за нас няма съмнение, че вече ще можете с увереност да отговорите на въпроса „Как да изберем душ за зъби?“. Душовете за зъби са едни от най-полезните уреди за лична устна хигиена и несъмнено е добре всеки да избере най-подходящият за себе си. Надяваме се, че с наша помощ ще можете да изберете перфектният зъбен душ, който да ви служи дълго време!